Thailand en Singapore (the dutch version)

We hebben weer een heerlijke vakantie gehad in Thailand en Singapore. Veel gezien, lekker geluierd, veel gewandeld, en natuurlijk ook heerlijk gegeten!

We zijn begonnen in Bangkok, een fijn hotel met zwembad. Niks zo lekker dan na een dag slenteren door de stad even nog het water in. Heerlijk! Veel meer dan geshopt, bij en in het zwembad gelegen en natuurlijk lekker gegeten hebben we niet in Bangkok. Shoppen in Bangkok betekent naar de Chatuchak mark dit is de grootste overdekte markt in Thailand, en daar verkopen ze echt van alles! Kleding, souvenirs, elektronica, woning accessoires etc etc. En natuurlijk ook eten! Eten kun je bijna overal wel in Bangkok, al zijn er na de laatste schoonmaakbeurt van de stad wel veel kraampjes die overal op de stoep en straatkant stonden verdwenen. We maken ook altijd een tochtje naar de rivier, en een terras met leuk uitzicht.Na drie nachten zijn we met Air Asia naar Chiang Mai gevlogen, was voor ons 17 jaar geleden dat wij daar voor de laatste keer waren. Was wel veel drukker geworden, maar nog steeds erg gezellig. We hadden een leuke kamer in Lime house, een guesthouse met maar drie kamers en lekker rustig gelegen. Het hostel maast ons was best luidruchtig, maar gelukkig ging de muziek uit en de deuren dicht om tien uur. Chiang Mai heeft ook een gezellige avondmarkt, om te shoppen, wat te drinken, en ja natuurlijk ook te eten.

We zijn hier ook wel cultureel bezig geweest, ze hebben in Chiang Mai ook veel mooie en verschillende tempels. Bij de eerste tempel werd al gevraagd of we een tuk tuk wilde hebben. Omdat sommige tempels inderdaad wat verder liggen hebben we ons deze keer laten overhalen. Als je een tuk tuk neemt, stoppen ze bijna altijd wel bij een houtsnijwerk winkel, een zijdefabriek, juwelen shop etc. Zij krijgen een commissie als je een toerist aanbrengt, en zeker als die toerist ook nog wat koopt. Maar ook dat hoort er een beetje bij in Thailand.We hebben 1 excursie gedaan, maar dat was ook best een lange dag. We zijn naar de White Temple, Blue Temple, de Black House en het drielanden punt geweest. Heen 3 1/2 uur naar de White Temple, en via het drielanden punt was het ruim vier uur terug naar Chiang Mai. De White Temple was wel het meest bijzondere van de dag! De foto’s spreken voor zich…….

De Blue Tempel was leuk omdat het niet de standaard kleur was.

De Black House was wat voodoo achtig, is ook gemaakt door een bijzondere kunstenaar. En het drielanden punt was eigenlijk het leukst omdat René hier heeeel lang geleden was geweest met een maat van hem.

We hebben ook nog een tochtje naar Doi Suthep gemaakt, maar daar heb ik nauwelijks foto’s kunnen maken vanwege de vele Chinese toeristen, was bijna Chinees nieuw jaar. Op de terugweg zijn we ook nog bij een waterval gestopt, met ook heel veel vlinders!

in Chiang Mai hebben we ook nog het jaarlijkse bloemencorso meegemaakt, bijna hetzelfde als ons bloemencorso😉. Wel heel grappig om te zien.

Onze volgende halte was Kata, ook hier zijn we eerder geweest. Hier hebben we geslapen in On street bed and breakfast, eenvoudige kamers, maar lekker rustig gelegen, en het beste ontbijt van de hele reis! Walnoten of rozijnenbrood, Thaise oliebolletjes of echte franse croissantjes, heerlijk! Ook hier weer lekker eten, heerlijk wandelen, en een beetje op het strand liggen. Gelukkig waren we de eerste avond op tijd om de zonsondergang te zien.

Heel veel meer hebben we hier niet gedaan. Grappig is ook dat we daar heerlijk Grieks hebben gegeten. Wat ook erg leuk was dat je hier vers gemaakt ijs kon krijgen, gemaakt waar je bijstaat!

Ook in Nai Yang beach hebben we niet veel gedaan buiten wandelen en lekker eten. Een van de leukste excursies daar is wel een strandwandeling maken richting de luchthaven. Lekker op een handdoekje liggen en dan de vliegtuigen aanzien komen en zien landen.

Nai Yang beach is een fijne plek, lekker rustig in vergelijking met de andere badplaatsen. We hadden hier een huisje vlak aan het strand, alleen de poort door en je stond op het strand. Ligbedjes mee en liggen…..

En de zonsondergang is hier helemaal geweldig! En dan lekker met je voetjes in het zand dineren………. Gelukkig was deze laatste avond op Nai Yang beach niet de laatste avond van onze vakantie. We gingen nog 3 dagen naar Singapore. En daar hebben we ook de Aussies nog ontmoet! We hebben het daar drie dagen supergezellig gehad. Blijft bijzonder om elkaar toch regelmatig te zien ondanks dat je ruim 14.000 kilometer bij elkaar vandaan woont.

Favoriete plek in Singapore is Gardens by the Bay en natuurlijk het beroemde hotel daar. Rene heeft deze keer samen met Ron de wandeling tussen de bomen van Gardens by the Bay gedaan, voor Pam en mij was het iets te hoog.

Als afsluiter wilden we graag in het Raffles een Singapore Sling drinken, het drankje is daar nml uitgevonden. Helaas was het hotel gesloten wegens renovatie. Dan maar aan een van de vele haventje er een drinken……..

Till next time!

Plaats een reactie