Chocola🍫!

Vandaag gaan we het over chocola hebben! Ik ben groot fan van chocola, net als velen van jullie😉. Met noten, zeezout en karamel, gepofte rijst, verpakt als M&M’s, Snickers, met ijs (AH heeft nu mini’s pistache ijs met belgische chocola🙃!) en zo kan ik nog wel even doorgaan……

Op Pinterest kom je ook hele leuke recepten tegen met chocola. De leukste naam is in ieder geval death by chocolate cake! Op verzoek van collega Carlota vandaag een recept, al denk ik dat ze hiermee wat anders bedoelde😉! Hier het recept van Rocky Road, voor het eerst gegeten in Australië, en helemaal verkocht!

Nodig:

  • 50 gram roomboter
  • 300 gram Chocola, 70%
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gr marsmallows of spekkies in stukjes gesneden
  • 150 gram : muesli, noten, gedroogd fruit, rozijnen in stukjes gesneden (alleen wat jij lekker vindt😄!)

Boter, chocolade en honing au bain marie laten smelten, daarna alles in een schaal doen en goed mengen. De chocola moet overal zitten!


Vervolgens een stuk ovenpapier in een ovenschaal doen en zoveel mogelijk gelijkmatig verdelen.


De schaal minimaal 3 uur in de koelkast zetten, beter nog een nachtje laten staan. Daarna in stukken snijden. Klein, groot maakt niet uit….ook bewaren in de koelkast.

Even laten staan als je het wilt eten, ijskoud is hij minder lekker, dan bijna op kamertemperatuur😋😋😋!

Hij staat nu net in de koelkast, dus de foto hieronder heb ik van internet geplukt:

Eet smakelijk!

Mijn tuintje

Zoals van de week al geschreven, heb ik een tuin. Een tuin van bijna 100m2. Toen wij dit huis kwamen bezichtigen zag ik alleen de tuin. Niet dat de raamposten lila waren, dat er op zolder ook lila en rose op de muren zaten. Dat de trap erg lelijk was ook niet, alleen de tuin. Niet zoals hij er uit zag, maar hoe groot hij was! Ik bedoel, wij hadden een balkon van ongeveer 7 bij 1 1/5! 


Zo zag hij eruit, bijna 8 jaar geleden. Vorige bewoners hadden er nooit wat aan gedaan, dat was duidelijk! 

Eerst maar het huis opgeknapt, hier en daar wat lila weggewerkt😉. En nadenken over de inrichting van de tuin. We zijn er in november komen wonen, dus tuinweer was het nog niet. We hebben het beetje bij beetje opgeknapt. De inrichting zelf bepaald en gedaan. Heel wat uurtjes met de handen in de aarde gezeten! Stenen gesjouwd, zakken grint gestort, heen en weer naar de plantenboer geweest…….mijn lieve auto heeft ook veel kilometers gereden met een volle achterbak/bank!

De eerste jaren ook best veel uitgegeven aan eenjarige planten, maar langzaam heb ik meer vaste planten gepland. Nu vul ik alleen in de lente nog een paar plantenbakken met eenjarige plantjes. Veel groen, maar ook een aantal rododendrons, twee verschillende hortensia’s, twee vlinderstruiken…..en een aantal waar ik de naam niet van weet😄. Sommige planten zijn ook spontaan gaan groeien in tuin!

Zo ziet de tuin er nu uit, nog niet alles staat in bloei, maar groen is het wel. En ik ben best trots op ons tuintje!


We blijven wel bezig in de tuin, onkruid vergaat helaas niet. En met die regenbuien gaat dat lekker😏.  En je moet het een beetje bijhouden. Gelukkig was het vandaag lekker weer om in de tuin te werken.

Vandaag  ook een nieuwe aanwinst in de tuin opgehangen.
Oke, ik weet dat het te laat is voor de vogeltjes voor dit jaar, maar kwam deze caravan vorige week pas tegen! En die zag er zo gezellig en fleurig uit…….hopelijk hebben we volgend jaar een bewoner voor dit grappige vogelhuisje!

De rest van de middag lekker in het zonnetje 🌤gezeten met een boek📖. 

Fijn weekend allemaal!

Wie ben ik?


Ik ben Rina Schoof, loop al meer dan 48 jaar rond. Ben al 21 jaar gelukkig getrouwd met René Schoof😄! Geen kinderen en geen huisdieren. We wonen in Rotterdam, in de wijk Ommoord. Winkels, groen, metro, rijksweg, allemaal op een fijne afstand.  Hebben een huis met een grote tuin,  helemaal zelf ingericht! Ik wist ook niet dat ik tuinieren zo leuk zou vinden😄. Hiervoor woonden we in een flat, met een balkon. Daar hadden we een grasmat liggen die we alleen maar hoefden te stofzuigen😉! Of ik echt groene vingers heb…geen idee, maar de tuin ziet er leuk en gezellig uit, al zeg ik het zelf!

Ik geniet van een boek op de bank, kopje thee ernaast. Van lekker eten, maar ook van zelf koken. Van het zonnetje☀️, lekker in de tuin zitten. Avondjes met vrienden, met een lach en misschien soms een traan. Van wandelen in de bossen of langs het strand. 

Maar het meeste geniet ik nog van reizen! De grootste hobby van ons samen. Van de voorpret, waar gaan we heen, wat kunnen we daar zien en doen? Van zoeken naar goedkope tickets, dat leuke appartementje, gezellige restaurants…….

Genieten van de reis zelf, de plaatsen die we bezoeken, de mensen die we ontmoeten, leuke musea ontdekken…..Maar ook nog van de napret! Foto’s kijken, fotoboek maken, vertellen aan je vrienden en collega’s wat ik nu weer allemaal heb meegemaakt op vakantie☺️! En jaren erna nog kunnen genieten van de foto’s en de belevenissen.

Ik zal schrijven over de dingen die ik meemaak, de boeken die ik lees, de gerechten die ik maak, mijn tuin en natuurlijk van alles over reizen🌏!

Voor wie bijna weggaat alvast fijne vakantie! En ga je dit jaar niet op vakantie? Ook in Nederland is voldoende te doen en te beleven, al is het maar voor dag.